Vysokohorské oslavy MDD v Tatrách si vychutnali aj nemeckí seniori

02.06.2007 Poprad

Vysoké Tatry 2. júna (TASR) - Prívlastok najvyššie položené mali dnešné oslavy Medzinárodného dňa detí vo Vysokých Tatrách. Ich dejiskom boli tri vysokohorské chaty v oblasti Hrebienka. Vďaka náhode si ich vychutnala aj ...
\"Počasie nebolo najlepšie. Napriek dažďu si prišlo vyskúšať sily v rámci tohtoročného Veľkého tatranského dobrodružstva v nadmorskej výške od 1285 do 1450 metrov nad morom asi 300 detí z rôznych regiónov Slovenska. V porovnaní s vlaňajškom ich bolo o dve tretiny menej, \" povedal pre TASR Ján Bendík z Mestského úradu Vysoké Tatry. Spresnil, že deti v skupinách štartovali od Bilíkovej chaty k Rainerovej a Zamkovského chate a naspäť. Súťažiacich odštartoval v dvojminútových intervaloch populárny detský zabávač Majster N.
Vďaka náhode sa dostala medzi súťažiace deti aj približne 40-členná skupina dovolenkujúcich dôchodcov z nemeckého Norimbergu. Majster N ich privítal po nemecky a priblížil im program osláv MDD v Tatrách. \"Skončilo sa to spontánnym potleskom a nemeckí seniori sa s Majstrom N na pamiatku vyfotografovali, \" uviedol pre TASR J. Bendík. Dodal, že medzi súťažiacimi bola početná skupina detí z Michaloviec, ktoré sú na ozdravnom pobyte v škole v prírode v Tatranskej Lesnej, i tridsiatka nevidiacich a slabozrakých detí z Levoče. Prišlo aj niekoľko detí z Olomouca v Českej republike.
Najvyššie položené oslavy MDD na Slovensku pripravilo mesto Vysoké Tatry spoločne s vedením Bilíkovej, Rainerovej a Zamkovského chaty.
 

Vyberte región